praktikiuganda.blogg.se

2014-01-13
19:18:00

Första jobbdagen och ursäkter!

Hejsan! Detta är bloggen för eleverna på Kattegattgymnasiet i Halmstad! Vi har rest till Uganda för att ha praktik i ca 1 månad! Nu är det måndag kväll och vi kom fram lördag morgon. Vi ber om ursäkt för att inget har skrivits än, det har varit lite dåligt med det från vår sida, men nu ska det börjas!
 
Jag som skriver detta heter Valentin, de andra från Halmstad är Max och Alfons! De kommer nog inte skriva på ett tag eftersom de just nu har praktik i en annan stad där de inte har tillgång till internet... Så jag skriver här sålänge! Sedan är vi även här med elever från Viskastrandsgymnasiet i borås och elever från Motorbranschens tekniska gymnasium (MTB). Samt lärarna Matthew, Gunilla och Ingemar!
 
Jag tar dagarna innan denna i snabb följd, på fredagen flög vi till Uganda, många timmars flygresande, vi lyfte kl12.30 från Landvetter, Göteborg och var framme kl 07.00 på Lördag på vårat hotell, Red Chilli. Här är klockan 2 timmar före sverige, med andra ord, är klockan tolv i Sverige är den 2 här! På resten av lördagen gjorde vi oss hemmastadga och på söndagen åkte några av oss till JInja för att ha praktik där på Kakira Sugar Company den kommande veckan, resten shoppade i stan och gick på marknad för att sedan ta det lugnt vid hotellet, speciellt vid poolen!
 
Idag är det som skrivet måndag och vi jobbade idag, jag och Erik från Göteborg jobbade på DHL med lastbilar, en väldigt intressant upplevelse! De har ett väldigt lugnt tempo och inga maskiner så man får exempelvis ta bort tunga lastbilsdäck för hand! Jag jobbade med en senior arbetare som ironiskt nog hette ''Senior''. Vi bytte bussningar på och bromsbackar på bakaxlarna på en Scania lastbils släp. De har inte samma verktyg som oss i Sverige, de har exempelvis inga mutterknackare, allt dras och lossas för hand! Och ett annat exempel är att istället för att använda pallbockar som stöd åt hjulaxeln så satte han under de nya bromsbackarna medans vi bytte bussningar!!
 
När dagen var slut så var vi väldigt trötta, dels för att vi hade båda sovit dåligt men mesta dels pga av att arbeta i värmen! Speciellt med tanke på att vi arbetade ute i ett skjul! Men chefen på DHL blec glad när han såg att vi lämnade stället med leenden! 
 
Resten av dagen har vi bara tagit det lite lugnt här på hotellet och ätit, snackar och spelat lite biljard! Nu ska vi alla strax gå och lägga oss! Bilder kommer att laddas upp så småningom! GODNATT!               
Av: Valentin Speljak
Kommentar:
2014-01-13 @ 21:23:32
#1: Ulrika

Äntligen skrev du nått haha, har kollat bloggen massor av gånger :D

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: