praktikiuganda.blogg.se

2014-02-03
13:13:00

Tillbaka ! Nästa ? PACKA!!

TJoo nu är vi tillbaka på Red chilli igen eftern en helg full av upplevelser !

I fredags var sista arbetsdagen, Det var skönt för då vet man att man snart är hemma, men jag kommer sakna det lite för det var ganska kul upplevelser varje dag =)

på kvällen skulle allt vara färdig packat så det gick den kvällen åt till för dem flesta=)

Lördags morgon klockan 07.30 gick bussen mot upplevelserna (safarin)! 
Resan var en ca 6 timmar lång resa med mat och kise stopp. Vi stannade även på vägen för att titta på vattenfall vilket var ett mega fint ställe !!
Resan gick bra och allt rullade på, så väl framme vid det lilla campet som också ägs av Red chilli så fick vi en lite länga med små rum i som alla flyttade in i=)

Huset var inte av toppklass men vi skulle bara sova där så vi fick blunda lite för spindlar,konstiga kry, möss och ödlor =)

Kvällen spänderade vi vid "baren" uteserveringe på campet satt och pratade vid elden och bara mös !!!
lite senare kommer en av ägarna och frågar om vi vill se en flodhäst vilket vi ville så han tog sin lampa och lös bort mellan tälten ca 50 meter från oss och där stod en stooooor flödhäst och betade =)
Ballt som bara den !
Vi blev även visade en levande Phyton orm som låg och lurade i en buske ! Läskigt men tufft !!!Dem är stora kan jag säga !Lördagen gick vi upp i tid och drog ut på safari vid kvart över 6 på morgonen ! I hopp om att få se några lejon dricka vid sjö kanden. Tyvär hade vi inte den turen men vi drog ut på safari lika glada och spända allihopa ! 
drog iväg och kamerorna klickade bilder så de bara small om det ! Massa tuffa djur fick vi se ! Elefanter,Giraffer, Bufflar,Antiloper,fåglar,men fortfarande inget lejon ....

Alla glade över dagen men lite små putt för att inte sätt något lejon drog vi över vägarna på savannen i ricktning hemmåt ... men så stannar chauffören plötsligt och börjar prata med en kille som står med kikare längs med vägen .. vi började misstänka att få se ett lejon ... Och så blev det vi drog ut till ett lite ensamt träd och där 5-6 meter från oss ligger det ett stort fint lejon och flåsar! Tufft ! Hela bussen ljublade och vi tog den sissta biten hem med alla övernöjda !!

vi kom tillbaka till campet kökade lite och drog sedan ut på Nilen fö att titta på samma vattenfall som dagen innan fast nu nerifrån =) fint som bara den är det här i Afrika !! 


Söndagen har varit den långa resan hem och nu packa iordning de sissta och sitter och väntar på att klockan ska bli halv 2 inatt så vi kan dra oss till Enteb ... Nu börjar nervositeten krypa sig på lite för att flyga men de läöser sig alltid har jag fått lära mig !!

Hoppas ni haft en trevlig helg och en fortsatt bra dag !! //AlfonsDymne

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: